Politika zasebnosti in varstvo osebnih podatkov

V podjetju Anni d.o.o. skrbimo za zasebnost naših strank, ki nam zaradi potrebe po dvosmerni komunikaciji posredujejo svoje podatke. Z uporabo naših spletnih strani in z osebnim ali telefonskim kontaktom soglašate, da Anni d.o.o. pridobiva, hrani, obdeluje in uporablja spodnje podatke.

Katere osebne podatke zbiramo?

 • Podatke, potrebne za sklenitev pogodbe (npr. ime in priimek) in podate za komunikacijo (npr. naslov, e-mail, telefon)
 • Informacije glede izbranih (željenih) načinov komunikacije z nami
 • Podatke o komunikaciji z nami, vključno s tržnim komuniciranjem
 • Podatke o financiranju, plačilih ipd.
 • Podatke, pomembni za zavarovanje (npr. uveljavljanje garancijskih in jamčevalnih zahtevkov).

V nobenem primeru ne zbiramo posebnih vrst osebnih podatkov ali osebnih podatkov, ki bi posegali v vašo lokacijsko zasebnost.

Kakšne so pravne podlage za obdelovanje vaših osebnih podatkov?

V skladu z veljavno zakonodajo s področja varovanja osebnih podatkov lahko vaše osebne podatke obdelujemo:

 • če ste nam dali soglasje (ki ga lahko kadarkoli prekličete)
 • če je potrebno, da lahko sklenemo in/ali izpolnimo pogodbo z vami
 • če je obdelava potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadevamo
 • če to od nas zahteva zakonodaja.

Za katere namene zbiramo vaše osebne podatke?

Osebne podatke zbiramo le za določene, izrecne in zakonite namene in jih ne bomo obdelovali na noben način, ki ni združljiv s temi nameni. Takšen namen je lahko odgovor na povpraševanje, izvajanje naročila, ki ste nam ga dali, izboljšanje vašega obiska na eni od naših spletnih strani ali portalov, izboljšanje naših izdelkov in storitev na splošno, ponudba storitev ali aplikacij, trženjske akcije itd. Podatke zbiramo izključno za lastne potrebe in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Koliko časa hranimo vaše osebne podatke?

Osebne podatke bomo obdelovali skladno z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Hranili jih bomo samo toliko časa, kolikor je to potrebno v skladu s pravno podlago in za namene, za katere jih obdelujemo. Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše osebne privolitve, hranimo do vašega preklica.

Po preteku obdobja hrambe bomo osebne podatke učinkovito in trajno izbrisali. Na vašo zahtevo, ki jo lahko posredujete na naslov zasebnost@anni.si lahko vaše osebne podatke anomiziramo, tako da jih ni več mogoče povezati z vami.

Kakšne so vaše možnosti in pravice v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki?

Če imate vprašanja v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov, nas lahko kadarkoli kontaktirate na zasebnost@anni.si. Na istem naslovu lahko pridobite tudi informacijo o zbranih podatkih, predlagate izbris, popravek, anonimizacijo ali omejitev obdelave v skladu z Uredbo (EU) 2016/679. Pod določenimi pogoji imate pravico prejeti izpis osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali v elektronski obliki.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Kje hranimo vaše podatke

Upravljalec podatkov je Anni d.o.o., e-poštni naslov zasebnost@anni.si. Za kar najboljše zavarovanje osebnih podatkov nam pri tehnični izvedbi lahko pomagajo tudi druge organizacije.  

Vaše osebne podatke hranimo skrbno varovane v naših strežniških prostorih, ki so skrbno varovani. Vsi zaposleni v Anni se zavedamo pomena varovanja osebnih podatkov.  

Izjava o uporabi piškotkov

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. To se zgodi na večini večjih spletišč.

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletišče ob vašem obisku shrani na vašem računalniku ali mobilni napravi. Spletišču omogoča, da si za določeno časovno obdobje zapomni vaša dejanja in prednostne nastavitve (kot so uporabniško ime ali geslo, jezik, velikost črk, ločljivost zaslona in druge nastavitve), zato jih pri obisku spletišča ali brskanju po straneh ni potrebno vedno znova vpisovati.

Piškotke razlikujemo glede na naslednje značilnosti

 • Začasni (in sejni) ali trajni piškotki.
 • Lastni piškotki ali piškotki tretjih oseb.

Sejni piškotek je piškotek, ki se samodejno izbriše, ko brskalnik zaprete, medtem ko trajni piškotek ostane shranjen v brskalniku, dokler ne mine določeno obdobje (kar je lahko nekaj minut, dni ali več let). Lastne piškotke postavi spletno mesto, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja partnerska spletna storitev, ki je v spletno mesto vključena zaradi želene funkcionalnosti.

Zakaj naša spletna stran uporablja piškotke?

Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani), piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev, pomagajo pri zbiranju statistike, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.

Kako uporabljamo piškotke

Na spletnih straneh podjetja Anni d.o.o. uporabljamo piškotke za:

 • Spremljanje uporabe naših spletnih strani, navad uporabnikov, razlikovanje med uporabniki in za njihovo sledenje na spletišču
 • Za namene analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na naše spletno mesto, težave pri navigaciji)
 • Hrambo uporabnikovih nastavitev pri uporabi spletnega mesta
 • Zagotavljanje delovanja nekaterih funkcionalnosti spletne strani
 • Izvajanje oglaševalskih akcij, ki nam jih omogočajo drugi ponudniki (Google, Facebook)

Z uporabo spletne strani www.anni.si se strinjate, da so piškotki nameščeni na vaš računalnik. V nasprotnem primeru stran zapustite in piškotke odstranite iz vašega računalnika.

Druge povezave

Na spletnem mestu lahko najdete povezave do drugih spletišč, ki niso pod našim upravljanjem. Za spoštovanje zasebnosti oziroma za vsebino teh spletišč ne odgovarjamo.