Načini plačila

Plačilo z gotovino

Ob prevzemu na prodajnem mestu.

 

Plačilo po povzetju

Pri izbiri plačila po povzetju vam bo Pošta Slovenije ob dostavi zaračunala tudi bančno provizijo za plačilo. Znesek provizije je odvisen od označenega zneska, in sicer: do 98 EUR znaša provizija 1,05 EUR nad 98 EUR do 501 EUR znaša provizija 1.07% od vrednosti, nad 501 EUR znaša provizija 5,36 EUR + 0,20% od vrednosti.

 

Plačilo z bančnim nakazilom

Pri izbiri plačila po predračunu (s splošno položnico) boste naročeno blago plačali s splošnim plačilnim nalogom BN-01. Plačilo lahko najlažje in najhitreje izvedete v vaši spletni banki (Klik, Abanet, Bank@Net...), lahko pa tudi na katerikoli banki ali pošti v Sloveniji. Plačilo prosimo izvedite pred dostavo naročenega blaga. Vse potrebne podatke za plačilo po predračunu, kot tudi primer pravilno izpolnjenega plačilnega naloga BN-01, vam bomo ob potrditvi nakupa poslali na vaš e-naslov.


Plačilo s Paypal

Pri plačevanju s Paypal boste preusmerjeni na njihovo spletno stran za plačevanje, kjer sledite korakom nakupa ter zaključite plačilo. Provizija za plačilo s Paypal znaša 3,4% vrednosti nakupa + 0,35 EUR.

paypal.jpg

 

Plačilo s plačilno / kreditno kartico

na prodajnem mestu: Activa, MasterCard®, Visa, Visa Electron, American Express, BA Maestro, Diners club.
v spletni trgovini: Visa, BA Maestro in MasterCard.

kartica.jpg

 

Plačilo z obročnim plačilom do 12 obrokov s plačilno / kreditno kartico

Kupnino lahko v celoti poravnate tudi s kreditom s kreditno kartico Mastercard, Karanta in Visa - na sedežu podjetja in pri spletnem nakupu (velja samo za komintente NLB), od 2 do 12 obrokov, znesek nakupa se zviša za strošek odobritve med 3 in 24€.


---


Kredit na hit' - brez pologa - Summit leasing Slovenija

Kdo lahko pridobi kredit?

Rezidenčni status: Fizična oseba, državljan RS, stara najmanj 18 let, s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji.

Status zaposlitve:

 • Redno zaposlen pri delodajalcu, ki ima sedež v RS ali v tujini (plačo prejema na TRR v RS).
 • Upokojenec (redno ali invalidsko upokojen, ki prejema pokojnino v RS ali iz tujine).
 • S.P., samostojni kulturni delavci, zdravniki, odvetniki, kmetovalci, družinski pomočniki, javna dela, ipd. (osebe, ki ne prejemajo plače) – NE MOREJO DOBITI HITREGA KREDITA.

Minimalni priliv iz naslova neto plače ali pokojnine znaša vsaj 667,11 EUR (znesek se praviloma spremeni enkrat letno – obvestimo po el. pošti ali preko spletne aplikacije).


Dokumentacija za pridobitev kredita – ZAPOSLENI

 • Osebni dokument: osebna izkaznica, potni list RS ali vozniško dovoljenej (v kartični obliki)
 • Davčna številka
 • Zadnji bančni izpisek (original ali internetni ali izpisek z matične banke), iz katerega je razviden priliv iz naslova plače v znesku vsaj 667,11 EUR (na izpisku mora pisati plača, sala, redno delo ali osebni dohodek, sicer mora stranka predložiti še ujemajočo plačilno listo).

ALI

 • Potrdilo banke ne sem biti starejše od 31 dni (kot Vloga za posredovanje podatkov ali Promet v dobro z žigom in podpisom banke).

ALI

 • Dovoljen je tudi internetni izpisek – v obliki zadnjega bančnega izpiska (pdf format) ali kot izpis prometa za najmanj en mesec, s tem, da je zadnja transakcija lahko stara največ 31 dni.
 • Če je stranka na porodniškem dopustu (MDDSZ), mora predložiti še originalno potrdilo o zaposlitvi za nedeločen čas, katero ne sme biti starejše od 31 dni. V primeru zaposlitve za določen čas, lahko sklene kredit za čas trajanja zaposlitve, vendar, ne več kot za 12 mesecev.
 • Stranka, ki je zaposlena v tujini, mora nakazila dobivati na slovenski TRR, s seboj mora vedno prinesti tudi plačilno listo.


Dokumentacija za pridobitev kredita – UPOKOJENCI

 • Osebni dokument: osebna izkaznica, potni list RS ali vozniško dovoljenej (v kartični obliki)
 • Davčna številka
 • Zadnji bančni izpisek (original ali internetni ali izpisek z matične banke), iz katerega je razviden priliv iz naslova plače v znesku vsaj 667,11 EUR (na izpisku mora pisati pokojnina, ZPIZ ali PENS (redna ali invalidska), sicer mora stranka predložiti še izrezek ZPIS-a.
 • Originalna odločba ali drugi dokument, s katerega je razviden podatek o višini in datumu izteka prejemanja rente in/ali tuje pokojnine.

---