Microsoft je predstavil večjo Windows 10 posodobitev, ki bo prinesla kar nekaj novosti. Posodobitev je že na voljo za določene uporabnike, za vse pa bo na voljo v naslednjih dneh.

Izboljšana varnost proti izsiljevalskimi virusi

Glede na porast izsiljevalskih virusov, je Microsoft zagotovil prenovljeno zaščito proti izsiljevalskimi virusi. Windows Defender Exploit Guard pomaga zaščiti naš računalnik pred šifriranjem naših datotek s strani neznanih aplikacij. Najnovejša tehnologija odkrivanja izsiljevalskih virusov naj bi nas sedaj zaščitila pred napadi kot so bili v preteklosti: Cerber, Locky, Spora, WannaCry in Petya.

Večji nadzor nad aplikacijami, ki se izvajajo v ozadju

Izbirali boste lahko med več načini: ali želite večjo avtonomijo baterije, večjo zmogljivost in Windows vam bo optimiziral delovanje računalnika. Microsoft zagotavlja, da naj bi sedaj ob visoki obremenitvi CPE prihranili do 11% električne energije.

Nadzor in omejitev prenosa podatkov

Lahko boste omejili mesečni promet prenašanja in nalaganja datotek (download / upload) na internet / z interneta.

Temni način

Programe v trenutku preklopite iz svetlega v temen način – odlično za slabe svetlobne pogoje, na primer za delo ponoči ali na letalu.

Obremenjenost grafične kartice

V upravitelju opravil je na voljo prikaz obremenitve grafične kartice.

Ostanite produktivni

Ali se spomnite naslovov spletnih strani, ki ste jih brskali na vašem telefonu? Sedaj to ne bo več problem, sedaj jih boste lahko enostavno posredovali na računalnik in nadaljevali z delom.

Na Android / iPhone telefon boste enostavno namestili Microsoftovo aplikacijo in deljenje spletnih strani med računalnikom in telefonov bo izjemno enostavno.

Izboljšani Microsoft Edge z novimi funkcijami

Microsoft nenehno vlaga veliko v razvoj Microsoft Edga, sedaj naj bi brskalnik deloval veliko bolj hitreje, brez zatikanja.

Sedaj lahko med zaznamke shranite več spletnih strani hkrati, to storite z desnim klikom in kliknete »dodajte zavihke med priljubljene«.

Microsoft OneDrive

Sedaj boste v raziskovalcu lahko videli datoteke, ki so shranjene v oblaku in v kolikor bi jih želeli prenesti, boste enostavno datoteko odprli in ta se bo prenesla na vaš računalnik.

Prenovljena tipkovnica

Nova posodobitev prinaša tudi prenovo tipkovnice za naprave, ki imajo zaslon na dotik, vsebuje tehnologijo zelo priljubljene Android tipkovnice SwiftKey.

Nova tipkovnica za čustvene simbole nudi novo pisavo in kategorije izrazitih in igrivih čustvenih simbolov z višjo kakovostjo in več možnostmi za odtenke preoblek; na voljo za 25 jezikov.

Še boljša igričarska izkušnja

Oddajanje vašega igranja oz. »streaming« je sedaj še hitrejše in preprostejše. Izboljšano je tudi delovanje iger na operacijskem sistemu Windows 10, po poročanju nekaterih uporabnikov so se FPS-ji še povečali (slike na sekundo).

 

Izboljšano računalo

Računalo je dobilo nekaj manjših izboljšanj, med drugimi tudi funkcijo pretvornik (za pretvarjanje valut, temperature, dolžine, mase, …).

3D elementi v Office programih

Uporaba 3D elementov bo sedaj mogoča v Word, Excel in Powerpoint dokumentih. 3D elementi bodo dodali dodatno vrednost vašim prezentacijam.

Naj se uresničijo oblike vaše domišljije

V 3D-slikarju boste zlahka ustvarili povsem nove 3D-predmete ali spremenili stvaritve nekoga drugega. S klikom preprosto spremenite barvo in teksturo ali 2D-sliko zasukajte v 3D-predmet. Ko končate, svoj izdelek delite z drugimi v priljubljenih družabnih omrežjih, kot je skupnost Remix 3D.

https://www.youtube.com/watch?v=wDD1yZG1AxE