Acronis True Image je zdaj Acronis Cyber Protect Home Office

Po skoraj dveh desetletjih ena izmed najbolj prepoznavnih blagovnih znamk med programsko opremo dobiva novo ime. Acronis True Image, vodilna kibernetska varnostna zaščita za domačo uporabo, spreminja ime v Acronis Cyber Protect Home Office.

Sprememba imena tako znanega izdelka za podjetje ni nikoli lahka odločitev. Acronis True Image si je od svojega začetka ustvaril zvesto množico sledilcev in veliko prepoznavnost blagovne znamke. Ime izdelka mora odražati, kaj ponuja kupcu, Acronisova rešitev za domačo uporabo pa se je v zadnjih 18 letih izjemno razvila.

Posodobitev imena v Acronis Cyber Protect Home Office zagotavlja boljši vpogled v vse zmogljivosti, ki so na voljo posameznikom, družinam, freelancerjem in IT strokovnjakom, ki se zanašajo na rešitev.

 

Onkraj kreiranja “prave slike”(true image)

Ko je Acronis predstavil svojo rešitev, je bil to prvi izdelek, ki je dal domačim uporabnikom na voljo zaščito celotnega računalnika, kot najboljše rešitve v velikih okoljih. Prvotno ime izdelka je jasno razložilo, kaj so uporabniki dobili z nakupom: rešitev, ki jim je omogočila, da ustvarijo pravo slikovno varnostno kopijo svojih podatkov, da bodo lahko obnovili računalnik. Ko pa so se izzivi zaščite podatkov razvili, se je začela razvijati tudi Acronisova rešitev. Ko se je začela pojavljati izsiljevalska programska oprema, vam je varnostno kopiranje omogočilo, da obnovite celoten sistem in vse šifrirane podatke, s čimer se izognete plačilu odkupnine. Napadalci pa so začeli ustvarjati seve izsiljevalske programske opreme, ki najprej ciljajo na varnostne kopije datotek in programsko opremo, uporabnikom pa onemogočajo varno okrevanje. Takrat je Acronis ustvaril lastno ekipo izkušenih strokovnjakov za kibernetsko varnost, z nalogo izdelave zaščite pred izsiljevalsko programsko opremo, ki je bila vključena v njeno varnostno rešitev. Acronis True Image je postal prva osebna rešitev za varnostno kopiranje z vgrajeno programsko opremo proti takim grožnjam.

*Pogled možnosti zaščite Acronis Cyber Protect Home Office

 

Zaustavitev sodobnih kibernetskih groženj

Ker se je pestrost kibernetskih groženj še naprej povečevala, je podjetje izboljšalo zmogljivosti za kibernetsko varnost Acronis True Image-dodalo je blokator kripto rudarjenja (cryptomining) in zaščito pred zlonamerno programsko opremo naslednje generacije, ki jo poganja strojna inteligenca. Dodana je bila tudi zaščita v realnem času, protivirusni pregledi na zahtevo, spletno filtriranje in zaščita aplikacij za videokonference.

Acronis True Image je nenadoma prešel iz osebne varnostne rešitve v celovito kibernetsko zaščito. Z združevanjem svojih nagrajenih in enostavnih rešitev za varnostno kopiranje z najsodobnejšo kibernetsko zaščito, Acronis ponuja rešitev, ki obravnava celotno paleto groženj, od nenamernega brisanja in okvare strojne opreme do kraje naprav in kibernetskih napadov.

*Acronis Cyber Protect Home Office antivirus scan

 

Novo ime kibernetske zaščite

Danes se bolj, kot kdaj koli prej, zanašamo na podatke in celo vrsto različnih  naprav, ki jih uporabljamo. Ko smo v službi, oddelek za informacijsko tehnologijo skrbi za zaščito podatkov in naprav.Sodobne grožnje pa ogrožajo tudi družine in posameznike. Preimenovanje osebne rešitve v Acronis Cyber Protect Home Office, ljudem jasno pove, kaj je izdelek (celovita kibernetska zaščita) in za koga je izdelan (vsi domači uporabniki).

Tudi z novim imenom, je to še vedno zmogljiva in enostavna rešitev, ki jo 5,5 milijona ljudi po vsem svetu pozna in ji zaupa.

Stanko Brunšek, sistemski inženir