Dan, ko je Microsoft ukinil podporo za operacijski sistem Windows XP je že zdavnaj za nami. Kljub opozorilom, da podpora že od leta 2014 ni več na voljo, pa veliko podjetij še vedno vztraja pri svojem in potrjuje stari rek »navada je železna srajca«. Vendar s tem močno ogrožajo svojo informacijsko in spletno varnost.

xp-end-of-support

Zavedati se moramo, da je podpora, ki jo je Microsoft ukinil, vključevala tudi samodejne posodobitve, ki so skrbele za varnost vašega računalnika. V računalniku, ki je brez najnovejših varnostnih posodobitev, pa ima lahko protivirusna zaščita omejeno učinkovitost. To pomeni, da vaši računalniki s sistemom Windows XP morda niso zaščiteni in se še vedno lahko okužijo.

Kako lahko ostanete zaščiteni?

Če na vaših računalnikih še vedno teče operacijski sistem Windows XP, je sedaj pravi čas, da začnete na zaščito teh računalnikov gledati drugače. Da bi še naprej zagotavljali popolno varnost v vašem podjetju, se skupaj z vašimi partnerji za računalniško opremo posvetujte o podpori novejši tehnologiji. Težave, ki vam jih lahko povzroči Windows XP, ker ne zagotavlja več popolne varnosti, lahko odpravite na dokaj enostaven način. Na voljo je nekaj možnosti:

1. Nadgradite svoj trenutni operacijski sistem

Ker le redki starejši računalniki podpirajo Windows 10, nadgradite svoj sistem vsaj na Windows 7. Posvetujte se svojimi partnerji za računalniško opremo ali preverite najugodnejše možnosti pri naših svetovalcih na telefonski številki 01/5800 800.

2. Vložite sredstva v nakup novega računalnika

Če vaš računalnik ne more izvajati sistema Windows 10 ali Windows 7, je morda čas, da kupite novega. V naši spletni trgovini preverite odličen izbor novih računalnikov, ki so zmogljivejši in cenovno ugodnejši kot kadarkoli prej ali pa nas pokličite na telefonsko številko 01/5800 800.

3. Če ste uporabnik zaščite Adaptive Defense, v konzoli vključite najvišji nivo zaščite »Lock Mode«

Če ste uporabnik Pandine zaščite Adaptive Defense ali Adaptive Defense 360, jo boste morda še najbolj poceni odnesli; za računalnike z operacijskim sistemom XP ustvarite ločen profil in zanje vključite najvišji nivo zaščite »Lock Mode«. Pri tem se lahko za tehnično pomoč in vprašanja kadarkoli obrnete na Pandino podporo na telefonsko številko 01/5800 834.

adpredstavitevfree