Samsung C24FG73FQU je igričarski zaslon, kateri ustreza tudi najbolj zahtevnim igričarjem. Testirali smo kar nekaj primerljivih igričarskih monitorjev, vendar nas je ta popolnoma navdušil, v nadaljevanju članka preverite zakaj.

Zakaj kupiti igričarski monitor?

Navadni zasloni imajo frekvenco osveževanja 60 – 75Hz, kar je povsem sprejemljivo za domačo uporabo (brskanje po internetu, delo z dokumenti, …), pri igričarjih pa ta frekvenca hitro postane prenizka. Večina iger deluje na višjem številu sličic na sekundo (FPS) in za optimalno delovanje iger potrebujemo zaslon, ki omogoča procesiranje večjega števila sličic. Rezultat igranja na igričarskem zaslonu bo veliko bolj tekoče in odzivno delovanje iger.

Če hočete biti konkurenčni najboljšim v igrah, igričarski zaslon spada pod obvezno opremo, z navadnim zaslonom ne boste mogli nikoli tako hitro odreagirati kot z igričarskim zaslonom. Pri navadnem zaslonu je igra bistveno bolj zamegljena in slika potrebuje dlje časa da se izostri.

Spodnja slika prikazuje razliko med zaslonom s frekvenco osveževanja 60 in 144 Hz.

Specifikacije zaslona:

  • Diagonala zaslona: 23,5″ (59,8 cm), ukrivljen
  • Vrsta matrike: VA
  • Ločljivost: 1920×1080 (Full HD)
  • Odzivni čas: 1ms (MPRT)
  • Frekvenca osveževanja: 144 Hz

Frekvenca osveževanja 144 Hz in odzivni čas 1ms

Pri akcijskih igrah je ključna visoka frekvenca osveževanja in hiter odzivni čas, Samsung C24FG73FQU vam vse to ponuja. Frekvenca osveževanja 144 Hz v kombinaciji s hitrim odzivnim časom 1ms vam bo zagotovila tekoče delovanje iger in tudi konkurenčnost v igrah. Dejstvo je, da z navadnimi 60 Hz zasloni v akcijskih igrah žal ne moremo biti konkurenčni, saj nas nasprotniki bistveno prej opazijo in dodatno nas ovira še zamegljena slika.

VA matrika in Quantum Dot tehnologija

Zasloni s frekvenco osveževanja 144 Hz imajo običajno “težavo” z zelo slabo reprodukcijo barv, pri Samsung C24FG73FQU je pa ravno kvaliteta slike prednost, saj VA matrika zagotavlja bistveno boljšo kvalitetno barv napram zaslonom s TN matriko (večina 144 Hz zaslonov). Quantum Dot tehnologija ponuja približno 125% sRGB barvnega prostora, rezultat tega pa so jasen in bogat prikaz barv. Uporabljate ga lahko za pisarniško delo, za zabavo in seveda za to kar je prvotno namenjen, igranju iger.

Ukrivljen zaslon

Za zaslone z diagonalo 24″ ni značilno da so ukrivljeni, tukaj je Samsung pri razvoju gledal skozi oči igričarjev in razvil ekran, ki je narejen po njihovem DNKju. Ukrivljen zaslon nam pomaga, da lažje zaznamo nasprotnike tudi na robovih zaslona, kar je veliko lažje kot pri normalnih zaslonih, saj naše oči niso zmožne izostriti celotnega ekrana hkrati.

Spodnja slika prikazuje prednosti ukrivljenega zaslona Samsung Curved.

Testirali smo ga na “terenu”

Zaslon smo testirali v različnih igrah in si upamo trditi, da gre za enega najboljših igričarskih zaslonov v tem cenovnem razredu, če ne celo najboljšega. Odzivnost zaslona v igrah je več kot presenetljiva, presenetila nas je izjemno hitra odzivnost. Zaslon je namenjen tistim, ki želite v igrah narediti korak naprej in doseči najvišji nivo igranja.

Igričarski zasloni so “znani” po tem, da so dejansko namenjeni samo za igranje iger, saj je reprodukcija barv slaba, ampak tukaj pa je glavna prednosti zaslona Samsung C24FG73FQU, kateri ponuja odlično kvaliteto slike in ga lahko hkrati uporabljamo tudi za pisarniško delo.

Plusi:

  • Odlična reprodukcija barv,
  • odzivnost ekrana v igrah (144 Hz + 1ms odzivni čas),
  • tovarniško kalibriran zaslon,
  • ukrivljen zaslon (boljša vidljivost v igrah),
  • zaslon brez utripanja (flickering-free),
  • Quantom Dot tehnologija,
  • kvaliteta izdelave.

Minusi:

  • brez DVI priključka.

 

Ste še vedno v dilemi, kateri igričarski monitor je najbolj primeren za vas?

Če ste še vedno v negotovosti, kateri igričarski zaslon je najbolj primeren za vas, vam predlagamo, da se oglasite v Anni na naslovu Motnica 7a, 1236 Trzin, kjer lahko v živo preizkusite različne igričarske zaslone v različnih igrah (Counter Strike: Global Offensive – CS:GO, PlayerUnknown’s Battlegrounds – PUBG, Battalion 1944, Rocket League, …) ali pa nas pokličite na 01/ 5800 800 in z veseljem vam bomo pomagali najti najbolj primeren igričarski zaslon za vas.