Nova huda ranljivost v operacijskih sistemih Windows zahteva takojšnje krpanje teh sistemov. Rešitve Panda Security vas varujejo v vsakem primeru.

14. maja je Microsoft izdal mesečno varnostno posodobitev, ki je vključevala niz varnostnih posodobitev za številne različice operacijskega sistema Microsoft Windows. Popravek z oznako CVE-2019-0708 prepreči kritično oddaljeno izvrševanje programske kode, ki bi omogočila, da se nepooblaščeni napadalci preko ranljivosti v sistemu oddaljenega namizja (RDP) na daljavo povežejo na računalnik in na njem zaženejo poljubno kodo. Če se pojavita škodljiva koda ali virus, ki bi izkoriščala omenjeno ranljivost, bi se lahko zelo hitro razširila.

Panda Security priporoča takojšnjo posodobitev vseh računalnikov z nameščenim operacijskim sistemom Microsoft Windows. Uporabniki varnostnih rešitev Panda Security z vklopljenima funkcijama požarnega zidu in odkrivanja novih kod, pa nevarnost že sami prepoznajo in računalnik ustrezno zaščitijo pred napadom na daljavo.

Več informacij najdete na povezavi (ENG): https://www.pandasecurity.com/uk/support/card?id=1691


OBVLADAJTE POSODOBITVE S PANDA PATCH MANAGEMENT

Panda Patch Management je uporabniku prijazna rešitev zaupravljanje ranljivosti operacijskih sistemov in aplikacij različnih ponudnikov na delovnih postajah in strežnikih s sistemi Windows. Rešitev zmanjšuje varnostna tveganja, hkrati pa krepi obrambno sposobnost vaše organizacije, da se ubrani pred kibernetskimi in drugimi napadi.

Več informacij o Panda Patch management (klik)

Za testiranje pišite na: toni.jersin@anni.si