Če vaš računalnik šteje že nekaj pomladi je lahko poln prahu in umazanije. Kot avtomobil, stanovanje ali dvorišče je tudi računalnik dobro očistiti (fizično čiščenje prahu in druge umazanije), le tako lahko pričakujemo normalno delovanje in dolgo življensko dobo računalnika.

O čem pravzaprav govorimo: prah, lasje, umazanija in drugi drobci, ki se nabirajo na hladilnih telesih in ventilatorjih v notranjosti računalniškaga ohišja preprečujejo stabilno in učinkovito hlajenje. Ob tem prihaja do pregrevanja (zaradi česar razpoka hladilna pasta) in komponente lahko izgubijo stik in posledično pride do okvare posameznih delov računalnika.

Čiščenja se lahko lotite tudi sami, čeprav ni ravno zabavno in enostavno – predvsem pri prenosnem računalniku. Začnemo s pripravo računalnika, kar pomeni odklop vseh kablov in konektorjev ter priprava ustreznega okolja. Odpremo ohišje in začnemo z razpihovanje računalnika, kjer je potrebno paziti, da ne pride do poškodb, še posebej pri ventilatorjih. Dobro jih je odstraniti in očistiti ter podmazati mehanizem. Če opazite, da se ne vrtijo gladko, jih je potrebno zamenjati z novimi. Enako velja za poškodovane in obrabljene druge dele. Priporočamo tudi čiščenje stikov posameznih komponent,  ob tem je pri hladilnih telesih potrebna zamenjava hladilne paste. Pri slednji dobro odstranite staro pasto ter pri tem pazite, da ne poškodujete površine. Nato namestite pravšnjo količino sveže hladilne paste. Ob zaključku ne pozabite dobro speti kablov (za čim boljši pretok zraka).

V kolikor niste vešči takega opravila, delo prepustite usposobljenemu strokovnjaku.

Če se boste čiščenja lotili sami, potrebujete za postopek stisnjen zrak, majhen čopič, križni izvijač, hladilno pasto, strojno olje, alkohol, vezice, škarje in antistatično čistilno krpo.

Po opravljenem čiščenju bi moral vaš računalnik delovati tišje in stabilneje in kar je še posebej pomembno, s tem ste zmanjšali tveganje za morebitne okvare.

Akcijska ponudba čiščenja računalnika pri ANNI!

Kaj vključuje?

  • čiščenje prahu v računalniku (prenosniku),
  • menjava termalne paste med hladilnim telesom in procesorjem,
  • pregled in diagnostika strojne opreme,
  • svetovanje pri nadgradnji in posodobitvi opreme.

Redna cena storitve 51,- €
Akcijska cena (-50%): 25,50 €

Storitev se izvaja na lokaciji podjetja Anni d.o.o.
Potrebno je predhodno naročilo na tel. 01/ 5800 830 ali po e-pošti servis@anni.si

Akcija velja do 30.6.2018

 

Pri hlajenju prenosnega računalnika si lahko pomagate s podstavkom, ki ima vgrajena ventilatorja, npr.: https://anni.si/dodatki-za-prenosnike/hladilni-podstavek-za-prenosnike-do-17-cooler-master-notepal-u2-plus.html