Na nadvse temeljitem preizkusu varnostnih rešitev, ki ga stalno izvaja neodvisna organizacija AV-Comparatives, je varnostna rešitev Panda Security edina med več kot 20 protivirusnimi programi, prepoznala in zaustavila vse grožnje ter škodljive kode.

Škodljiva programska oprema predstavlja stalno grožnjo uporabnikom spleta. Število škodljivih kod se iz leta v leto povečuje, te pa postajajo čedalje bolj nevarne. Načini napadov se namreč spreminjajo, vedno manj je klasičnih okužb z datotekami, vedno več pa okužb, ki uporabnike doletijo že ob obisku okuženih spletnih stran. Kiberkriminalci se vse bolj osredotočajo na najšibkejši člen varnostne verige – posameznika, ki ga skušajo na najrazličnejše načine prevarati in pretentati v obisk prevarantske spletne strani, namestitve okužene aplikacije ali pa zgolj preprosto odprtje elektronske pošte z okuženo priponko.

Če naj bodo sodobne varnostne rešitve kos tako široki krajini groženj, morajo biti več kot le preprosti protivirusni programi. Znati morajo namreč blokirati škodljive URL-naslove, nevarne vsebine ter prepoznavati spletne prevare in uporabniška ščititi tudi s (pre)poznavanjem njegovega obnašanja. Kombinacija odkrivanja nevarnosti s »podpisi« in hevrističnimi metodami pa tudi pomočjo kolektivne inteligence v oblaku, je zelo učinkovita pri obrambi zoper vse vrste digitalnih nevarnosti.

Slika: Dosežki varnostnih rešitev med julijem in novembrom letos pri prepoznavanju nevarnosti;

Vir: www.av-comparatives.org

 

Najboljša varnostna rešitev leta 2017

Še sveži preizkus AV-Comparatives (www.av-comparatives.org), ki je potekal med julijem in novembrom letos, je poskrbel, da je na vrhu varnostnih rešitev ostalo le eno ime. Na preizkusu »Whole Product Dynamic Real World Protection« je le rešitev podjetja Panda Security dosegla maksimalen izkupiček, saj je edina prepoznala in se ubranila pred vsemi nevarnostmi. Panda Free Antivirus je uspešno blokirala 100 odstotkov vzorcev zlonamerne kode, teh se je v preučevanem obdobju zvrstilo kar 1769. Za razliko od konkurenčnih varnostnih programov Panda tudi ni delala napak – nobenega dobrega programa, spletne strani ali dokumenta ni označila za slabega/nevarnega.

Nov varnostni model Panda Security se lahko povhali z večjo preglednostjo, sposobnostjo odkrivanja, blokiranja groženj ter poročanjem omogoča takojšen odziv rešitev varnostnih strokovnjakov in varnostne rešitve na kibernetske grožnje.