Količina kibernetskih groženj je iz dneva v dan večja, nevarnosti, ki prežijo na vaše naprave, podatke in identiteto, kar mrgoli. Kibernetski napadi so vedno bolj dodelani in premišljeni, ogrozijo lahko tudi vaše podjetje in njegove stranke. Kako se (u)braniti?

Vse se začne že z razumevanjem dejstva, da je treba v sodobnem svetu poskrbeti za učinkovito digitalno obrambo. Naprave in povezave morajo biti zaščitene, sicer lahko postanete lahek plen hekerjev. Oglejmo si na kratko, kako ti delujejo in zakaj so pri svojem kriminalnem početju uspešni.

Da bi lažje razumeli verigo in vloge kiberkriminalcev, priporočamo branje e-knjige, naslovljene Razumevanje kibernetskih napadov (ang. Understanding Cyber Attacks), ki so jo pripravili v varnostnem podjetju WatchGuard. V njej je nazorno razloženo, kako napadalci pridejo v podjetje in prevzamejo nadzor nad napravami in podatki.

V želji, da ne bi tudi vi postali del črne statistike, vam priporočamo, da poskrbite za vsaj osnovno varnostno higieno. To pa pomeni, da zaščitite vse naprave, ki jih uporabljate pri svojem delu in svoje omrežje, saj je to pogosto mesto, preko katerega v vaše podjetje vstopijo napadalci.

Nova generacija varnostnih rešitev podjetja WatchGuard, kot je Panda Adaptive Defense 360, skrbi za celovito zaščito poslovanja. Ta večnivojska zaščita ščiti pred izsiljevalskimi in drugimi virusi ter škodljivimi kodami, prepozna sumljive in škodljive povezave, spremlja aktivnosti povezave za anomalijami ter se zna samodejno odzvati na varnostne dogodke.

Naj vam še enkrat toplo priporočimo branje omenjene e-knjige, ki vam bo v pomoč pri spopadanju s kibernetsko navlako sodobnega sveta.

Ostanite zdravi, ostanite zaščiteni!

Vaša Anni / WatchGuard ekipa varnostnih strokovnjakov.