Vsak igralec videoiger si ob dobri igri seveda zaželi tudi dobrega zvoka. Pa naj bodo to PC / PS4 ali kakšne druge igralne konzole, zvok v igrah je še kako pomemben. Nekateri igralci si zaželijo dobrih slušalk zaradi lažjega zaznavanja o tem kje trenutno nasprotnik stoji oz. kje se premika, medtem ko si drugi želijo izpopolniti doživetje ob glasovih različnih efektov, ki jih ponujajo igre.

Prav zato smo za vas pripravili naš izbor petih slušalk vseh cenovnih razredov, ki vam bodo izboljšale igralniško izkušnjo medtem ko boste preigravali vaše najljubše igre.

Ker igričarji po navadi za računalnikom presedimo več ur, je pomembno tudi udobje slušalk, ki se seveda z višanjem cene tudi izboljšuje. Vseeno pa to ne moremo reči za vse slušalke oz. se tudi človeško uho in glava razlikujeta od osebe do osebe.

Nekaterim bodo zato na glavo bolj sedle manjše, manj oblazinjene slušalke, medtem ko bodo drugim bolj všeč večje in bolj oblazinjene.

5. mesto – HyperX Cloud Alpha 

Ja tudi HyperX izdeluje slušalke, pa čeprav so bolj znani po recimo pomnilnikih ipd. Predvsem so se na trgu uveljavile slušalke serije Cloud, ki pa jih pri podjetju HyperX izboljšujejo iz leta v leto.

Trenutno aktualne so Cloud Alpha, katere lahko uvrstimo v nek srednji cenovni rang gamerskih slušalk. Gre za žične slušalke z mikrofonom, ki pa je odstranljiv.

4. mesto – Razer Kraken Tournament

Razer slovi po “predragih” izdelkih, a se med njimi znajdejo tudi tisti, ki pa so zelo vredni svoje cene. Govorimo o slušalkah Kraken, ki so prav tako prejele že vrsto spreminjanj skozi svoja leta. Kraken Tournament je ena izmed novejših različic patenta Kraken, ki pa naravnost navdušuje s svojim zvokom.

V slušalke je vgrajena tehnologija THX Spatial Audio, ki omogoča boljši in natančnejši prostorski zvok ob enem pa izboljšuje tudi base.

Rezultat iskanja slik za razer kraken tournament black transparent

3. mesto – Logitech G430

Tudi Logitech je bolj znan po perifernih napravah kot so miške, tipkovnice, kamere in podobno, a so s slušalkami G430 zadeli v polno. Gre za cenejši rang slušalk, ki pa ponujajo 7.1 prostorski zvok. Na trgu se lahko malo število tako dobrih slušalk pohvali z dobrim prostorskim zvokom pri taki ceni.

Seveda se mora cena tudi nekje pokazati, kar pa se definitivno pokaže pri materialu samih slušalk. Večina delov slušalk je plastičnih, penice za ušesa so bombažne, kabel pa je prav tako le minimalno obložen. Vseeno se slušalke na dolgi rok obnesejo izjemno in si zaslužijo mesto med slušalkami, ki se jih za svojo ceno definitivno splača preizkusiti.

Rezultat iskanja slik za logitech g430 transparent

2. mesto – Logitech G933 Artemis Spectrum

Nadaljujemo z 2. mestom, ki si ga je prav tako prislužil Logitech. Gre za slušalke G933 Artemis Spectrum, ki pa so za razliko od ostalih slušalk brezžične. 7.1 prostorski zvok na brezžičnih slušalkah je bil še pred časom velik vprašaj, a so se pri Logitechu dodobra potrudili.

Slušalke spadajo v višji cenovni rang gamerskih slušalk, a so vsekakor vredne svoje cene. Zdržijo tudi do 12 ur brez enega samega polnjenja. So tudi kompatibilne z preostalimi napravami kot so igralne konzole PS4 in Xbox, tako da jih lahko uporabljate kjerkoli in kadarkoli.

Rezultat iskanja slik za Logitech G933 Artemis Spectrum transparent

1. mesto –  Sennheiser G4ME ZERO

Današnji zmagovalec pa je Sennheiser, ki pa je najbolj poznan prav po izdelkih, ki so zvočno usmerjeni. Frekvenčni razpon slušalk sega od 10 – 26000 Hz, slušalke pa so izdelane iz robustnih materialov, ki bodo slušalke ohranjali dolgo pri življenju.

Tudi G4me Zero veljajo za tiste bolj drage, a so na igričarskem trgu zelo priljubljene. Svojo veličino predvsem pokažejo pri strelskih igrah, kjer so koraki nasprotnikov še kako pomembni, G4ME ZERO pa pri tem naravnost blesti.

Rezultat iskanja slik za g4me zero transparent

Katere slušalke pa uporabljate vi? Zapišite nam spodaj v komentarjih in mogoče jih prav naslednjič omenimo v kakšnem izmed naših prispevkov.