Približujemo se koncu koledarskega leta 2019 in za nami je kar nekaj izjemnih izidov tako iger kot prenosnih računalnikov. Igre so tudi v letošnjem letu naredile velik korak naprej in veliko zahvalo temu je treba pripisati Ray Tracing učinkom, ki jih razvija Nvidia.

Za vas smo ob zaključku leta pripravili seznam petih najboljših gaming prenosnikov, ki so na voljo tudi v naši trgovini. Da si bo ponudba čimbolj raznolika, smo izbrali po enega izmed prenosnikov največjih razvijalcev računalniške opreme, ki si po našem mnenju zasluži naziv najboljšega prenosnika v svoji kategoriji.

ASUS ROG Zephyrus S GX531

ASUS sodi v sam vrh računalniških komponent in tudi gamerski prenosniki jim niso tuji. S serijo ROG – Republic of Gamers so pred leti začeli s sedaj zelo popularnimi gaming dodatki, ki se lahko pohvalijo s kar nekaj nagradami.

Zephyrus S oziroma natančeje GX531 je 15,6″ gaming prenosnik s procesorjem Intel Core i7 9750H, 1 TB SSD NVMe diskom in 16 GB DDR4 RAM-a. Za grafiko poskrbi ena najmočnejših grafičnih kartic trenutno
nVidia GeForce RTX 2080 Max-Q Design z 8GB GDDR6 grafičnega pomnilnika.

Vsekakor se v ceni pozna tudi izjemen 240 Hz zaslon, ki ga ne najdemo pri skoraj nobenem prenosniku tega razreda, za RGB osvetlitev pa bo poskrbela ASUSova začilna Aura Sync osvetlitev.

Razer Blade Pro

Razer je sicer najbolj znan po Gaming periferji, a so v letošnjem poletju izdali njihovo novo serijo prenosnih računalnikov. Gre za serijo Blade, pri kateri najdemo 4 različice (Blade, Pro, Advance in Stealth). Omenjene se razlikujejo po specifikacijah in velikosti, kjer je zmagovalka različica Pro.

V Razer Blade Pro prenosnik, ki je sicer 17.3 palčen, a s hitrostjo osveževanja 144 Hz, je vgrajen enak procesor kot pri ASUSovem Zephyrus S-u, torej i7 9750H in enaka grafična kartica nVidia GeForce RTX 2080 Max-Q Design z 8GB GDDR6 grafičnega pomnilnika.

Ima pa Blade Pro vgrajenega manj trdega diska (za 1/2), saj vsebuje “le” 512 GB SSD NVMe disk ter 16 GB DDR4 RAM-a. Razer naj bi sicer veljal za precej precenjeno znamko, a prenosnik zgleda stilsko in zmogljivostno zares vredu.

Rezultat iskanja slik za Razer Blade Pro 17

Lenovo Legion Y740

Pri Lenovu so svojo Gaming serijo prenosnih računalnikov poimenovali kot Legion (slo. Legija). Prenosniki serije Y so v letošnjem letu pridobili novo različico in sicer Y740, kjer gre za 15,6″ in 17,3″ velike igričarske prenosnike, ki jih dobimo v črni barvi.

Nekaj graje so pri modelu Y740 prejeli predvsem na pozicijo kamere, saj se ta presenetljivo nahaja na spodnji strani zaslona, kar je nekako nenavadno v primerjavi z večino preostalih prenosnikov. Nekaj težav naj bi imela tudi sama življenska doba baterije, ki naj bi bila malce krajša kot bi to pričakovali od takih prenosnikov.

V naši trgovini Y740 prenosnik nudimo z različnimi specifikacijami, v najzmogljivejši opciji pa boste opazili model z grafično kartico NVIDIA GeForce RTX 2060 s 6 GB GDDR6 grafičnega pomnilika, Intel Core i7-9750H šestjerdrni procesor ter dvojna diska 256GB SSD M.2 2280 PCIe NVMe + 1TB HDD 7200rpm 2.5″.

Rezultat iskanja slik za lenovo legion y740

Acer Predator Triton 500

Tudi Acer, ki je sicer najbolj znan po monitorjih je že vrsto let prisoten v industriji prenosnikov, ki se sicer odlično odnesejo v domačem okolju. Vseeno so s serijo Predator Triton 500 še kako poskrbeli za fantastično “mašino”.

V prenosniku je sicer vgrajen procesor Intel Core i7-8750H 6C/12T in ne 9750H ter grafična kartica NVIDIA GeForce GTX 2080 Max-Q z 8GB GDDR6
grafičnega pomnilnika.

Acer Predator omogoča priklop večih zunanjih zaslonov na vaš gamerski prenosnik. To lahko storite enostavno in hitro, saj ima prenosnik vgrajene HDMI 2.0, Mini DisplayPort (mDP) in USB-C™ Thunderbolt™ 3 priključke, ki vam omogočajo priklop dodatnih monitorjev.

Rezultat iskanja slik za ACER PT515

DELL G7 17-7790

Dell je s svojo G serijo igričarskih prenosnikov na sceni že kar nekaj časa, a so sicer predvsem znani po svojih monitorjih, strežnikih, ter pisarniških prenosnikih.

Prenosnik G7 17-7790 ima vgrajen zelo zmogljiv procesor i9 9880H vendar ima za razliko od ostalih isto cenovnih prenosnikov “le” 512 GB SSD NVMe disk.

Ena izmed glavnih slabosti Dellovega G7 7790 prenosnika je teža, saj vaga za približno kilogram več kot drugi, zgoraj omenjeni igričarski prenosniki, sicer pa se ponaša z izjemno dobro kamero ter prinaša nadpovprečno zmogljivost v igranju iger.

Rezultat iskanja slik za G7 17-7790 review

Kakšni prenosniki nas čakajo v letu 2020 bomo izvedeli kaj kmalu. Zagotovo nas bodo pričakale nove serije Intelovih (10. generacija) in Ryzen (3. generacija) procesorjev, predvsem pa lahko pričakujemo tudi porast 240 Hz zaslonov.