Igranje računalniških iger tako pri mladih, kot tudi pri starejši generaciji iz leta v leto raste. V zadnjem desetletju je igričarska industrija zelo napredovala in velja za najdobičkonosnejšo zabavno industrijo, kjer je prehitela tako glasbeno, kot tudi filmsko.

Če pa si večina naše populacije misli, da je igranje igric le za zabavo, se seveda motijo. Igranje iger je lahko precej uspešna panoga, ki se v nekaterih primerih izkaže za zelo dobičkonosno. Vedno več in več je organizacij, ki vlagajo v e-šport in njegov razvoj, porast in odličen potencial pa so začeli opažati tudi svetovno znani zvedniki, kot so Shaquille O’neal, Magic Johnson, Ashton Kutcher, Steve Aoki, Steve Fox in še kopica drugih. A ker je e-šport še vedno precej v zaostanku z ostalimi “pravimi” športi, so takšne investicije v e-športnike zato za njih zelo ugodne.

A da postaneš uspešen e-športnik, ne potrebuješ le zmogljivega računalnika oz. druge naprave za igranje iger. Po nekaterih raziskavah, je postati uspešen e-športnik težje, kot postati uspešen športnik. Pri igranju računalniških iger je predvsem potrebna dobra zbranost, dobro razvite možganske celice ter hiter reakcijski čas.

Kako pa je z e-športom v Sloveniji?

Tudi v Sloveniji imamo kar nekaj uspešnih e-športnikov, ki si denar služijo v tujini. Najuspešnejši je zagotovo Mihael Mehle, ki igra igro League of Legends in je član najboljše evropske ekipe G2 Esports. Na lanskoletnem svetovnem prvenstvu je s svojo ekipo osvojil tudi 2. mesto in je tako kot prvi slovenski igralec zaigral na tem najprestižnejšem tekmovanju na svetu.

Poleg profesionalnega igranja iger, pa je denar z igranjem iger možno služiti tudi z ustvarjanjem zanimive videovsebine. V Sloveniji je pri tem najprepoznavnejši Pero Martić, ki v živo prenaša igranje iger in s tem zabava tisoče Slovencev.

A tudi on za uspešno opravljanje svojega dela potrebuje določeno računalniško opremo. Poleg seveda zmogljivega računalnika, je pri “streamanju” pomembna periferija. Brezžične slušalke ter dobra miška in tipkovnica so eden izmed glavnih razlogov, da lahko Pero nemoteno opravlja svoje delo.

Prav zato smo Perotu pri Anniju omogočili, da uporablja najboljšo računalniško opremo, ki mu olajša in izboljša igralniško izkušnjo.

Miška Logitech G Pro

Miška Logitech G PRO Wireless je bila narejena z namenom biti najboljša miška za profesionalce v e-športu. Ponaša se z endoskeleton dizajnom kar pripomore k izjemni lahkosti miške. 80-gramska miška vas bo navdušila, saj je kombinacija idealne teže in simetrične oblike, Logitechove LIGHTSPEED brezžične tehnologije ter HERO senzorja s 16.000 DPI in prinaša izjemno odzivnost in natančnost.

Rezultat iskanja slik za logitech g pro transparent

Tipkovnica Logitech G915

Tipkovnica Logitech G915 je idealna za igranje iger. Posebna je zaradi svojih nizkoprofilnih tipk, ki se malce razlikujejo od tistih navadnih velikosti. Gre za mehanično tipkovnico, ki se ponaša z GL Tactcile stikali, ki veljajo za zelo tihe in odzivne. Tipkovnico odlikuje tudi odlična brezžična povezava, a jo ob enem lahko uporabljate tudi v žični obliki in jo preko USB vmesnika ob uporabi tudi polnete.

Rezultat iskanja slik za logitech g915 transparent

Slušalke Logitech G935

Logitech G935 so kakovostne slušalke, ki bodo poskrbele za izjemno zvočno izkušnjo med igranjem. Vgrajene imajo namreč 50 mm PRO-G gonilnike in napredno tehnologijo 7.1 prostorskega zvoka DTS Headphone:X 2.0, s katero se vam bo zdelo, da ste sredi dogajanja. Slušalke se ponašajo z LIGHTSYNC RGB osvetlitvijo ter programabilnimi G-tipkami, ki jih nastavljate z Logitech G Hub programsko opremo. Za kristalno čist govor bo poskrbel zložljiv 6 mm mikrofon. G935 lahko povežemo brezžično prek 2,4 GHz USB sprejemnika ali pa žično prek 3,5 mm kabla.

Rezultat iskanja slik za logitech g935 transparent