Konec preteklega meseca je na Celjskem sejmu potekal že 20. Epicenter LAN dogodek, ki ga organizira društvo Spid.si. Kot na prejšnjem, 19. Epicentru smo tudi tokrat v boj poslali našo gaming ekipo Anni.si, ki se je odlično odrezala in končala na 4. mestu turnirja v igri Counter Strike: Global Offensive.

Za nami je torej še en uspešno odigran gaming dogodek, ki se je sicer odvijal 26. in 27. oktobra v Celju. Tam je ob enem potekal Celjski sejem, ki se je za dva dni prelevil v igričarski raj. Čez vikend je bilo izvedenih kar 9 turnirjev s skupnim nagradnim skladom 10.000€, poleg tega pa so potekale zabavne aktivnosti in turnirji za casual igralce ter obiskovalce s širokim spektrom razstavljalcev, hackathon tekmovanje, predavanja, delavnice in več!

Naša gaming ekipa Anni je za razliko od prejšnjega dogodka malce spremenila svojo zasedbo in tako zaigrala v postavi Jerry, ElouS, Jun1, entity, copperhead. Po dvodnevnih bojih z najboljšimi v Sloveniji, so kot na zadnjem dogodku, tudi tokrat osvojili nezavidljivo 4. mesto.

CS:GO turnir je bil sicer razdeljen v oba tekmovalna dneva, s pričetkom v soboto, ko je potekal skupinski del. Naša ekipa je tekmovala v skupini A, kjer so jim družbo delale ekipe Hackbait, Fantastic Esports, ime, Fičo Peek ter LPS.

V skupinskem delu smo s 3 zmagami in dvema porazoma osvojili tretje mesto, ki pa je še vodilo v izločilne boje turnirja. Oba poraza smo nanizali proti na koncu višje uvrščenima ekipama v skupini, Fantastic Esports(13-16) ter Hackbait(9-16).

Drugi dan tekmovanja smo pričeli z izločilnimi boji in sicer proti ekipi Team Liquidd, drugouvrščeni ekipi skupine B. Z rezultatom 2-0 smo jih izločili iz tekmovanja in se pomaknili v polfinale, kjer nas je ponovno pričakala ekipa Hackbait. Žal smo bili tudi drugič primorani priznati premoč, saj smo izgubili z rezultatom 0-2 in tako igrali za 3. mesto. Tam nas je pričakala ekipa Pošrek, ki je svoj polfinalni boj izgubila proti ekipi Fantastic Esports. Zaradi zapletov na dogodku in zamujanja ekip so bili igralci primorani predati zadnji dvoboj, kar nas je pripeljalo na končno 4. mesto.

Za več informacij o samem dogajanju smo se pogovarjali tudi z vodjo naše CS:GO ekipe, copperheadom, ki nam je odgovoril na nekaj vprašanj glede ekipe in samega turnirja, zaupal pa nam je tudi plane za naprej.

Za začetek smo ga malce povprašali o njegovih začetkih v svetu e-športa, kot tudi o tem, kdo se dejansko “skriva” za imenom copperhead.

Marko “copperhead” Krejan je 23-letni diplomirani elektrotehnik, ki trenutno poleg igranja iger, denar služi v podjetju, ki se ukvarja z avtomatizacijo. Svojo igričarsko pot je začel z igro Call Of Duty 4 v letu 2011, ko je tudi začel s prvim ekipnim igranjem. Ob prihodu igre Counter Strike: Global Offensive je igra Call of Duty 4 nekako izgubila svojo moč, zato se je odločil, da se bo preizkusil v igri CS:GO.

Ker sprva ni poznal slovenske scene, se je preizkusil z igranjem v mednarodnih ekipah, kjer je pridobil ogromno izkušenj glede različnih pozicij v ekipi, tako v igri kot izven igre. Leta 2016 je nato spoznal nekaj slovenskih igralcev, kateri niso imeli izkušenj ekipnega igranja in se z njimi podal na tekmovanja. Na njihovem prvem skupnem Epicenter 11 LAN dogodku se jim je uspelo uvrstiti v četrt finalne boje in tako je počasi začel spoznavati vedno boljše igralce.

Ko smo ga vprašali kako je svoj prosti čas igranja iger uskladil s šolanjem nam je odgovoril, da se čas za igranje vedno najde, če se le malce organiziraš in si postaviš prioritete.

Za konec smo ga še povprašali kakšni so njihovi plani za naprej in kje se vidijo čez nekaj časa.

“Trenutno smo v končnici ESEA playoffov zmagali 1 igro in izgubili 2, kar pomeni, da za naslednjo sezono ostajamo v intermediate ESEA ligi. Trenutno si bomo vzeli malo počitka z bližnjimi prazniki. Za naprej pa trenutno ni konkretnih planov, razen nadaljevanja online turnirjev vključno z ESEA in prihajajočimi LAN dogodki.”

Naša gaming ekipa Anni.si se bo torej do novoletnih praznikov malce odpočila, nato pa gremo skupaj novim zmagam naproti!