Pretekli vikend se je v Ljubljani, natančneje v Študentskem kampusu odvijal dogodek Epicenter 19, ki ga večkrat letno in že vrsto let organizira Društvo za elektronske športe – spid.si.

Na tokratnem dogodku smo sodelovali tudi mi, saj smo v ogenj poslali mlado Counter Strike: Global Offensive ekipo, ki se je predstavljala pod našim imenom! Ekipo je sestavljalo pet igralcev (r0ck, Jerry , copperhead, ElouS, JuN1), ki so po dvodnevni bitki turnir zaključili na 4. mestu.

V soboto, ki je bil tudi prvi tekmovalni dan, so se najprej pomerili v skupini 1, kjer so jim družbo delale ekipe The OverPowered, čšž, Egg Yolk Esports, Pekoči in Lebanese Liberators.

Skupinski del smo zaključili na odličnem 2. mestu, kjer smo osvojili 8 od možnih 10 točk (oddali smo jih zmagovalni ekipi skupinskega dela – The OverPowered).

Izločilni boji

2. mesto v skupinskem delu nam je pripeljalo zanimivega nasprotnika z imenom motokultivator 11kw, ki pa nam na sončno nedeljsko jutri ni predstavljal previsokih ovir.

Po zmagi z 2-0 v četrtfinalih nas je v polfinalu pričakala hrvaška ekipa Pub Basement, ki pa nam je prekrižala načrte. Po vodstvu z 1-0 smo jim morali priznati premoč v naslednjih dveh mapah in tako izgubili polfinalni obračun, ki nas je popeljal v tekmo za 3. mesto.

Za “stopničke” smo se ponovno pomerili z zmagovalci 1. skupine, ekipo The OverPowered, ki pa so bili na našo žalost tudi tokrat boljši.

Turnir smo torej zaključili na odličnem 4. mestu, kar je nedvomno odličen rezultat za naš prvi tovrsten dogodek, v prihodnje pa si lahko obetamo še veliko odličnih rezultatov naše ekipe!