Kaj je Chromecast?

Chromecast je majhen HDMI adapter, ki preko brezžičnega omrežja Wi-Fi zrcali vaše najljubše aplikacije z vaše Android ali Apple prenosne naprave, Mac ali PC prenosnega računalnika na velik ekran vašega televizorja.

Za uporabo ne potrebujete daljinskega upravljalnika, vse lahko nadzirate preko vaše naprave.

Odprite vašo priljubljeno aplikacijo in jo zrcalite na vaš televizor. Na vaš mobilni telefon ni potrebno namestiti nobenega dodatnega programa za zrcaljenje vsebin na televizijo. Deljenje vsebin je izjemno enostavno, samo z enim klikom lahko delite vsebino na vaš televizor in uživajte v predvajanju vsebin na velikem zaslonu.

 

Primerjava Google Chromecast in Google Chromecast Ultra

Najnovejši Chromecast Ultra podpira ločljivost 4K (Ultra HD) in HDR tehnologijo. Novost je tudi RJ-45 (LAN) priključek, ki zagotavlja optimalno delovanje tistim, ki imajo slabo pokritost z Wi-Fi signalom, ali imajo usmerjevalnik slabše zmogljivosti.

Google Chromecast 2. gen

Google Chromecast Ultra (NOVO)

Povezljivost: Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac (2.4GHz/5GHz) Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac (2.4GHz/5GHz), RJ-45 (LAN)
RJ-45 (LAN) priključek: Ne Da
Največja podprta ločljivost: Full HD 4K (Ultra HD)
HDR tehnologija: Ne Da
Priključek: HDMI HDMI

 

Pogosta vprašanja

Imam televizijo, ki podpira ločljivost Full HD, ali bo Chromecast Ultra deloval?

Odgovor je DA. Tudi, če vaš TV ne podpira 4K Ultra HD ločljivosti, bo Chromecast Ultra avtomatsko optimiziral sliko glede na zmogljivost vašega TV-ja in vam tako zagotovil sliko najvišje kakovosti.

Ali Chromecast 2. gen deluje na televiziji z ločljivostjo 4K Ultra HD?

Chromecast 2. gen deluje na televiziji, ki podpira 4K Ultra HD ločljivost, vendar vsebina, ki jo boste gledali ne bo dosegla kvalitete, ki vam jo omogoča vaš TV. V tem primeru priporočamo nakup Chromecast Ultra.

Težave z namestitvijo Chromecasta?

Na našem blogu smo objavili vodič kako namestiti Google Chromecast: https://anni.si/blog/google-chromecast-namestitev/, v kolikor imate še vedno težave nas lahko kontaktirate na: info@anni.si / 01/5800 800.

Chromecast 2. gen


Chromecast Ultra [NOVO]


  • Za več informacij nas lahko kontaktirate:
  • Telefon: 01/ 5800 800
  • E-mail: info@anni.si
  • Spletna stran: www.anni.si