Trzin, 10. avgust 2021 – Podjetje ANNI iz Trzina, že sicer specializirano na področju kibernetske varnosti, je poleti postalo uradni distributer ponudnika naprednih varnostnih rešitev Hornetsecurity za področje Slovenije. Omenjeni ponudnik, v preteklosti znan tudi pod imenom »antispameurope«, je specializiran za varovanje e-pošte in občutljivih podatkov v poslovnih okoljih – tako na lokaciji podjetij kot v oblaku. 

Kibernetska varnost je temeljni kamen digitalizacije in modernega sveta, ki temelji na računalniških oblakih. Podjetja in posamezniki vedno več dela opravijo digitalno, preko omrežja, zato je treba podatke in elektronsko komunikacijo zanesljivo varovati.

Poleg vrhunske zaščite e-pošte, sistemov varnostnega kopiranja in številnih oblačnih storitev so storitve in rešitve podjetja Hornetsecurity znane po svoji prijaznosti do uporabnika, enostavnem upravljanju in visokem nivoju transparentnosti in nadzora.

»ANNI s partnerstvom s podjetjem Hornetsecurity še nadgrajuje ponudbo varnostnih rešitev in storitev, ki jih podjetjem vseh velikosti nudi v okviru oddelka za kibernetsko varnost. Trendi na področju informacijske varnosti kažejo, da vse več zlorab in napadov izvira iz kraje podatkov iz e-pošte, preko e-pošte se širi tudi največ škodljivih kod in poskusov prevar. Prav zato smo ponosni, da v svojem portfelju ponujamo rešitve dolgoletnega specialista na tem področju, podjetja Hornetsecurity, ki je pravzaprav postavilo prve protismetne rešitve za e-pošto in še danes narekuje razvoj na področju zaščite pred neželeno e-pošto in škodljivimi kodami,« je dejal Toni Jeršin, vodja oddelka kibernetske varnosti v podjetju ANNI, in dodal: »Prepričan sem, da bodo od tega sodelovanja imele največje koristi prav stranke, saj bodo deležne najsodobnejših varnostnih rešitev in neprebojne zaščite njihove e-pošte in oblačnih storitev.«

 

Specialisti za varovanje e-pošte

Korenine podjetja Hornetsecurity segajo v leto 2007, ko je skupina varnostnih strokovnjakov – takrat še pod imenom »antispameurope« – začela razvijati napredne rešitve za zajezitev pojava neželene pošte, ki je začela dušiti e-poštne strežnike podjetij in zaposlene. Danes varovanje svojega oblačnega okolja in elektronske pošte družbi Hornetsecurity zaupa že več kot 40.000 podjetij po svetu.

Za dodatno specializacijo na področju zaščite e-pošte in e-poštnih strežnikov ter je Hornetsecurity junija 2018 prevzel oddelek za filtriranje neželene pošte varnostnega podjetja AVIRA, januarja 2019 pa je Hornetsecurity prevzel še špansko podjetje Spamina, prav tako specializirano za zaščito e-pošte, in se tako pozicioniral kot vodilni nemški ponudnik varnosti v oblaku ter rešitev za zaščito e-pošte v Evropi. S prevzemom svojega dolgoletnega distribucijskega partnerja EveryCloud,  januarja 2020, je Hornetsecurity še dodatno okrepil položaj in znatno povečal svojo prisotnost na angleško govorečem trgu. Globalno prisotnost pa je podjetje znatno okrepilo v letošnjem letu, saj je januarja prevzelo družbo Altaro, specializiranega ponudnika za področja izdelave varnostnih kopij in arhiviranja, marca pa je prevzelo še kanadsko podjetje Zerospam, prav tako osredotočeno na varovanje poslovnih komunikacijskih kanalov.

 

Celovite poslovne varnostne rešitve

Portfelj izdelkov Hornetsecurity obsega rešitve za splošno varnost e-poštnega prometa za podjetja vseh velikosti, vključno z večnivojsko zaščito pred neželeno pošto in zlonamerno programsko opremo, popolnoma avtomatizirano šifriranje e-pošte, zakonsko skladno arhiviranje e-pošte in storitev neprekinjenega poslovanja, ki vzdržuje e-poštno komunikacijo in posledično produktivnost podjetja tudi v primeru okvare ali izpada e-poštnega strežnika. Storitev Signature and Disclaimer Service zagotavlja enoten videz in vključitev zakonsko zahtevanih podatkov v zunanjo komunikacijo. Z napredno zaščito pred digitalnimi grožnjami – lastnim forenzičnim sistemom Hornetsecurity Spy-Out – poskrbi, da tudi dobro načrtovani in ciljno usmerjeni napadi, kot so izsiljevalski virusi in direktorske ter računovodske prevare, ter najrazličnejši napadalci nimajo možnosti in vse občutljive informacije ostanejo v podjetju. Hornetsecurity je z rešitvijo 365 Total Protection, zasnovano posebej za oblačne storitve Microsoft 365, kot edini v industriji IT varnostnim rešitvam za oblačne storitve dodal še orodja za zagotavljanje skladnosti poslovanja. Že leta 2019 je podjetje predstavilo rešitev 365 Total Encryption, ki šifrira vso vsebino e-poštnih sporočil, shranjenih v oblaku Microsoft 365, in ščiti pred krajo podatkov, nepooblaščenimi vpogledi in vohunjenjem.

»Naš cilj je, da vsem podjetjem in organizacijam zagotovimo celovito rešitev za varnost in skladnost pri uporabi tehnologij v oblaku,« je poslanstvo podjetja jedrnato pojasnil Daniel Hofmann, izvršni direktor Hornetsecurity.

 

O podjetju Hornet Security

Hornetsecurity je globalno tehnološko podjetje za kibernetsko varnost s sedežem v Hannovru in 11 podružnicami po svetu. Zaposluje več kot 300 ljudi, ki razvijajo rešitve, s katerimi več kot 40.000 podjetij po svetu varuje svoje podatke in informacije, e-pošto in oblačne storitve pred hekerji, digitalnimi grožnjami in izsiljevalsko programsko opremo. Več informacij najdete na spletni strani: www.hornetsecurity.com.

Kontakt za dodatne informacije:
Toni Jeršin
toni.jersin@anni.si