Program Acronis True Image po svetu uporablja že skoraj 6 milijonov uporabnikov. A podjetje programske opreme za zaščito dokumentov in fotografij ne razvija le za domače uporabnike in pisarne, temveč tudi podjetja. Acronis velja za vodilno podjetje na področju programske opreme za izdelavo varnostnih kopij, njegove rešitve uporabljajo podjetja v vseh vrstah industrij.

Več kot pol milijona podjetij, od domačih obrti do multinacionalk in korporacij, Acronisu zaupa zaščito podatkov, ki jo spremlja možnost hitre obnove sistemov in podatkov ob morebitni katastrofi. Vrhunska tehnologija tako ščiti digitalne vire velikih podjetij kot podatke posameznikov in gospodinjstev, ki uporabljajo rešitev Acronis True Image.

Zaposleni v IT industriji, ki program Acronis True Image uporabljajo pri svojem delu, se že veselijo najave nove rešitve za izdelavo varnostnih kopij podatkov za poslovna okolja. Podjetje bo kmalu predstavilo novo rešitev Acronis Backup 12 Advanced (trenutno je v fazi preizkušanja), najbolj zmogljivo rešitev za izdelavo varnostnih kopij v industriji.

Zgrajena bo na preverjeni in večkrat nagrajeni hibridni oblačni arhitekturi, ki jo je uvedla rešitev Acronis Backup 12 (namenjena varovanju podatkov manjših podjetij), ter bo premogla funkcije rešitve Acronis Backup Advanced (namenjene velikim podjetjem). Acronis Backup 12 Advanced obljublja, da bo klasično varnostno kopiranje podatkov v poslovnih okoljih postalo povsem odveč.

Acronis Backup 12 Advanced namreč uvaja nov nivo zaščite, poimenovan Acronis Active Protection. Gre za proaktivno zaščito pred virusi in izsiljevalskimi škodljivimi kodami, ki so je bili premierno deležni uporabniki t. i. Premium naročnine na rešitev Acronis True Image 2017.

Rešitev Acronis Backup 12 Advanced je ukrojena po zahtevah poslovnih okolij, pohvali pa se lahko še z dodatnimi zmogljivostmi in funkcionalnostmi, kot so:

  • podpira 21 platform, vključno z Oracle Database®
  • pozna različne vloge in naloge, omogoča vzpostavitev in upravljanje več skrbnikov
  • posnetki omrežnih SAN virov hrambe podatkov, ki zmanjšajo porabo virov in olajšajo izdelavo varnostnih kopij na delovnih sistemih
  • obdelava varnostnih kopij na izbirnih strežnikih dodatno zmanjša obremenitev produkcijskih sistemov in virov
  • pregledna in nastavljiva upravljavska konzola z vključenim pametnim alarmiranjem in poročanjem

Ne glede na to, ali želite le zaščititi podatke na vseh napravah vašega gospodinjstva, izdelati načrt varovanja in obnove podatkov za malo podjetje ali pa zaščititi heterogeno IT-okolje in sisteme velikega podjetja pred najnovejšimi grožnjami, ima družba Acronis ustrezno rešitev.