Sejem INFOSEK EXPO ponuja širok razstavni program – dosežkov malih, srednjih ter velikih podjetij. Poleg razstavnega dela pa so, v 2 vzporednih sekcijah, potekala predavanja na temo informacijske varnosti, kjer smo razstavljavci in drugi strokovnjaki predstavili najnovejše rešitve, storitve in produkte.

 

Toni Jeršin in Blaž Pajk, ANNI d.o.o.

Evolucija kibernetskih napadov ter obramba

Predstavili smo kibernetske napade skozi čas, najpogostejše tarče ter zaščito pred le-tem. Poudarek je bil na različnih pristopih zaščite, glede na to, da klasična antivirusna zaščita ni dovolj. Prav tako smo predstavili tudi trenutno stanje s tovrstnimi okužbami v Sloveniji. Na praktičnem primeru pa prikazali še ostale nivoje zaščite.

http://anni.si/site/panda/ad-360/

 

 

Stanko Brunšek, ANNI d.o.o.

Varnostno kopiranje v dobi cyberkriminala?

Cyberkriminal je grožnja, s katero se dnevno vse bolj in bolj srečujejo vsa podjetja, od majhnih do velikih. Kako biti zaščiten, da bodo podatki na varnem, biti prepričan, da so pristni in kako preprečiti, da se podatki okvarijo? Kakšne tehnologije nam to omogočajo in kako? Miren spanec skrbnika sistema ni več samo želja ampak tudi realnost.

Na dogodku je bila predstavljena tehnologija za izvajanje varnostnega kopiranja podjetja Acronis, ki ima najnaprednejše rešitve za zaščito pred novodobnimi napadi različnih izsiljevalskih in podobnih varnostnih groženj.

Tehnologije vgrajene v produkte Acronis ne samo, da nam omogočajo povrnitev sistemov v prvotno stanje pred napadi, temveč s svojimi naprednimi mehanizmi, takšne napade tudi popolnoma preprečijo.

Pomembno je, da so tudi naše varnostne kopije takšne, da jih bomo, če bo potrebno, lahko varno in zanesljivo uporabili, podatki v njih pa so pristni in nepotvorjeni.

ACRONIS Active protection
Actonis Notary
Acronis ASign

Tehnologije so tudi edinstvene in jih kot prvi v svet varnostnega kopiranja uvaja Acronis.(Daily Host News September 20, 2017)