Spletna varnost in zaščita vašega računalnika je naš glavni cilj, vendar je to stvar, ki jo morate tudi sami jemati resno, če želite preprečiti okužbo z virusom. Zato vztrajamo pri tem, da sledite nekaj osnovnim korakom, ki jih ne moremo izvajati namesto vas in bodo obvarovali vaš računalnik pred okužbo.

Od vas je odvisno ali boste še kdaj imeli opravka z okužbo. Zagotavljamo vam, da je moč poskrbeti, da se vaš računalnik ne bo več zlahka okužil.

  1. Poskrbite, da bodo Java, Adobe Flash in Acrobat Reader vedno posodobljeni ali pa jih odstranite, če jih ne uporabljate.

Zakaj? Dandanes znajo virusi in zlonamerne programske kode zaobiti protivirusne programe in okužiti vaš PC preko zastarelih programov, ki jih imate nameščene.

Kako?

  1. Vedno pazite, kakšne programe nameščate in poganjate.

Zakaj? Avtorji virusov služijo denar z okužbami PC-jev in lahko se skrivajo tudi za programi in aplikacijami, za kateri mislite, da jih ni nevarno odpreti ali zagnati. POZOR!

Kako? Uporabite svoj razum!

  • Nikoli ne odpirajte pošte neznanih pošiljateljev. Pazite se sporočil s privlačnimi naslovi; za njih obstaja večja verjetnost, da vsebujejo virus.
    • Najbolj značilna so obvestila o paketu UPS, DHL ali drugega kurirskega podjetja, sporočila o Paypal prenosi in napakah pri pošiljanju e-mailov. Če ste prejeli katerega izmed naštetih sporočil, pozor! Ne odpirajte nobenih prilog, razen če niste povsem prepričani,
    • Dvakrat premisliti, preden prenesete in uporabljate komercialno programsko opremo ali t.i. crack-e iz BitTorrent-a, eMule, itd., … Mnogo teh programov vsebuje škodljivo programsko kodo ali pa so okuženi z virusom. Celo nekatere video datoteke, ki jih lahko prenesete iz različnih spletnih mest, so v resnici prikriti virusi, ki se predstavljajo kot filmi, knjige ali glasbene datoteke.
  • Izogibajte se obiskom nevarnih spletnih strani. Varne spletne strani se začnejo s ‘https://’, zraven pa se v brskalniku prikaže tudi ikona ključavnice.
  • Uporabljajte močna in različna gesla za različne spletne storitve, ki jih uporabljate.
  • Nikoli ne izdajajte zaupnih podatkov v e-mailu. Vaša banka vas npr. nikoli ne bi prosila, da jim po e-mailu pošljete številko svojega računa ali podatke o bančni kartici. Če torej niste prepričani, pokličite svojo banko na njihovo uradno telefonsko številko, nikoli na številko ali kontakt iz prejeta e-maila in jih povprašajte o zadevi.

 

  1. Vaš operacijski sistem Windows naj bo vedno posodobljen.

Zakaj? Zlonamerne programske kode in virusi izkoriščajo varnostne ranljivosti, ki so prisotne v zastarelih operacijskih sistemih. To lahko preprečite tako, da redno nameščate najnovejše varnostne popravke.

Kako? Microsoft ponuja posebna navodila za vklop samodejnih posodobitev sistema Windows. Preberite, kako vklopiti ali izklopiti samodejne posodobitve.

 

  1. Uporabite učinkovit protivirusni program in poskrbite, da bo ves čas posodobljen.

Zakaj? Ker morate sebe, svojo družino in podjetje zaščititi pred znanimi in neznanimi virusi in ostalimi grožnjami, ki lahko ohromijo vaš vsakdanjik in posel.

Kako? Uporabite Panda Gold Protection, naš najbolj inovativen protivirusni program in maksimalno zaščitite vse naprave v vašem domu ali podjetje (PC, Mac, Android pametni telefon ali tablični računalnik). Panda Gold Protection se bori proti spletnim goljufijam in kraji identitete med spletnim nakupovanjem in uporabo spletnega bančništva. Varuje vas pred škodljivi spletnimi stranmi in zlonamerno programsko opremo, medtem ko brskate po internetu ali uporabljate družabna omrežja.

Prenesite Panda Gold Protection

 

  1. Izdelajte varnost kopijo svojih podatkov.

Zakaj? Ker vam varnostno kopiranje računalniških podatkov omogoča, da lahko v primeru izgube svoje podatke obnovite.

Kako? Poskrbite, da imate program za varnostno kopiranje nameščen na vašem računalniku. Nekatere naše varnostne rešitve imajo to funkcionalnost že vključeno. Na spodnji sliki lahko preverite, katere rešitve to so:

1679-onlinebackup

Več o Panda Antivirus rešitvah … klik